Πρόκειται για μια σειρά από μικρότερα κείμενα, με τη μουσική που τα συνοδεύει, που μου ζήτησαν φίλες δασκάλες για να τα παρουσιάσουν με τους μαθητές τους στα σχολεία τους και έκαναν πραγματικά εξαιρετική δουλειά -κι ας είχαν στη διάθεσή τους μόνο τόσο μικρούς μαθητές!!!

Τα κείμενα αυτά διατίθενται σε όποιον εκπαιδευτικό ενδιαφέρεται να τα παρουσιάσει.

ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΤΗΕΟΡΑΣΗ

Αν το πει η τηλεόραση είναι σίγουρο!

Αλήθεια;

Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι μερικές φορές γινόμαστε όλοι θύματα λανθασμένης πληροφόρησης και κακών συμβουλών.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε τρεις- τέσσερις τηλεοπτικές εκπομπές να δούμε τι γίνεται…

ΕΝΑΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΥ

Ο κουμπαράς δεν κάνει τίποτε άλλο από το να μαζεύει λεφτά. Και περιφρονεί όλους όσους δεν έχουν. Άδικα τα βιβλία του φωνάζουν “Ψιτ, κύριε κουμπαρά, δεν φέρνουν ευτυχία τα πολλά λεφτά!!!” Αυτός, το δικό του! Όταν όμως πέφτει και σπάει και αναγκάζεται να αποχωριστεί τα λεφτά του, έρχεται η ώρα να ανακαλύψει όλες τις απλές χαρές της ζωής που ως τότε αγνοούσε.

Η ΡΟΖΑΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΟΤΣΙΔΕΣ

Η Ροζαλία είναι ένα όμορφο κοριτσάκι που έχει τρεις κοτσίδες. Κι ενώ όλοι τη συμπαθούν πολύ, ο κουρέας δεν ανέχεται να βλέπει τις τρεις κοτσίδες της. Η μία κοτσίδα πρέπει να κοπεί, λέει. Η Ροζαλία όμως δεν θέλει να κόψει καμία κοτσίδα. Ξεκινάει λοιπόν μαι μεγάλη μάχη. Και ο κουρέας, μεγαλύτερος και πιο πονηρός, θα κέρδιζε σίγουρα και η Ροζαλία θα έκοβε τη μια κοτσίδα, αν δεν την έσωζε μια περίεργη σύμπτωση.

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΗ

Ο Νικολάκης ήταν πάντα αδιάφορος για όλα: για το σχολείο, για το διάβασμα, για τη γνώση γενικά. Τι θα κάνει όμως τώρα, που, για να πάρει μια τεράστια κληρονομιά που του αφήνει ο θείος του, πρέπει να λύσει ένα σωρό γρίφους και να διαβάσει ένα σωρό βιβλία;;;;

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

έμμετρο, για μικρά παιδιά

Στη ζούγκλα υπάρχει αναστάτωση γιατί τα ζώα είναι δυσαρεστημένα από τον τρόπο που κυβερνάει το λιοντάρι. Αποφασίζουν λοιπόν να αλλάξουν αρχηγό και προκηρύσσουν εκλογές. Ξαφνικά όμως οι υποψηφιότητες είναι πάρα πάρα πολλές!!!