Τα 14 tracks του CD χρώματα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τον αδερφό μου Fil το καλοκαίρι του 2006. Το CD βέβαια κυκλοφόρησε πολύ αργότερα, καθώς ένα μέρος του ηχογραφήθηκε στην Ελλάδα και ένα -μάλλον το μεγαλύτερο- στο Λονδίνο.

Συμμετείχαν σ’ αυτό πολλοί φίλοι, εξαιρετικοί μουσικοί: Hilary Insall, Θάνος Αναγνωστόπουλος, Κορνήλιος Καλαράς, Κώστας Τσούγκρας, Lilly Zinan Ding, Dudu, Pascal Pooran, Natela Itsouaidze, Feloche, Dalot, Θανάσης Κόγιας.

Η ηχογράφηση των ηχητικών έγινε στο στούντιο του Ωδείου Φίλιππος, από τον Κώστα Μπραβάκη, το mastering από τον Marchel Van Limbeek και το Θωμά Ντίνα στο Alchemea Studios του Λονδίνου.

Ο σχεδιασμός του εξωφύλλου/εσωφύλλου από το Valero Doval.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε από την CooRecords.

coo_logo

Ο κριτικός Κυριάκος Σκορδάς έγραψε στον ιστοχώρο atraktos για τη δουλειά μας:

O δίσκος πατά γερά είτε με τις απλές μελωδίες είτε και με τα πειραγμένα σκρατς που συχνά συνθέτουν μια πιο ατμοσφαιρική διάθεση. Η προσθήκη φυσικών ήχων ή αυτών του τρένου είναι τα εναύσματα για τις συνειρμικές σου περιηγήσεις. Μέσα σε αυτόν τον ξεκάθαρο ηλεκτρονικό περίγυρο περιφέρονται ελεύθερα ήχοι από φλάουτα, ακορντεόν και έγχορδα, αλλά κυρίως αιθέρια φωνητικά, γλυκά, νοσταλγικά, ποιητικά. Ένας στίχος είναι αρκετός ώστε να προσδώσει έναν έντονο συναισθηματισμό στο κάθε κομμάτι. Τραγούδια για τα απλά που τόσο εύκολα συγκινούν. «όλη η πόλη είναι πια τυλιγμένη στα λευκά… θυμάσαι μια χρονιά που τηλεφώνησες να μου πεις ότι χιονίζει κι ας είναι Απρίλιος…», για τα απλά που αποτελούν τις αναγκαίες αφορμές ώστε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας… Συχνά η διάθεση γίνεται παιδική, ίσως γιατί ο δίσκος άρεσε πολύ και στον γιό μου, αλλά αυτό δεν εκφράζεται με αφέλεια αλλά με την αρχέγονη μορφή της αγάπης, πριν αυτή μετουσιωθεί σε νοσταλγία. Στο τραγούδι «αρκουδάκι» αυτό είναι πολύ έντονο… Μια πολύ όμορφη δουλειά που οφείλετε να την αναζητήσετε, τουλάχιστον ως απάντηση για το ότι ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Τελικά ο δίσκος Χρώματα είναι μια παλέτα με 14 υποδοχές που όσο την ακούς, τόσο συναισθήματα και καθημερινότητα μπερδεύονται ώστε να σου αφήσει ένα ανέλπιστο γλυκό χαρμάνι.

Τα φωνητικά του άλμπουμ δόθηκαν σε διάφορους μουσικούς και παραγωγούς στην Ελλάδα, να τους φερθούν όπως θέλουν και να τα «ντύσουν» με τους δικούς τους ήχους και αισθήματα. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ!