Σ’ένα μακρινό και απομονωμένο τόπο, σκαρφαλωμένο σ’έναν καταπράσινο λόφο, βρίσκεται το Φουσκοχώρι. Ένα χωριό μοναδικό, όχι τόσο για την ομορφιά του, τα παραδοσιακά σπιτάκια του και τη γαλήνη του τοπίου γύρω του, όσο για τις περίφημες, απίθανες και πέρα από κάθε φαντασία φούσκες του. Το Φουσκοχώρι θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει διάσημο. Αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα βγει τελικά σε καλό.

Το «Φουσκοχώρι» κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Größenwahn Verlag το Νοέμβριο του 2014, σε γερμανική μετάφραση, στην ανθολογία Das Größenwahn Märchenbuch band 2 με τον τίτλο DAS LUFTKUFELDORF.

maerchenbuch-bd2

Για αυτή την έκδοση γράφει η Brigitte Mynch, τακτική συνεργάτης-μεταφράστρια του εκδοτικού Größenwahn Verlag, η οποία μετέφρασε στα γερμανικά το Φουσκοχώρι, αλλά συμμετέχει στη συγκεκριμένη έκδοση και ως συγγραφέας, με το διήγημά της ZAUBER AM NACHMITTAG.

Τα παραμύθια είναι για όλους – για μικρούς και μεγάλους. Ενδιαφέρον έχει λοιπόν να δούμε ποιες νέες ιδέες για παραμύθια υπάρχουν – τι είδος παραμυθιών ταιριάζει στον σύγχρονο καιρό, πέρα απ’τα παλιά και γνωστά. Έτσι αυτή η ανθολογία περιέχει όλα τα είδη, παλιά και μοντέρνα κείμενα. Σαν ανθοδέσμη πολύχρωμη. Διότι -σίγουρα συμφωνούμε όλοι- τα παραμύθια είναι τα λουλούδια της λογοτεχνικής φαντασίας…

gw_logo_cmyk1